Vaš partner u razvoju i izgradnji industrije mesa

Izbornik

KS B22

Moderniziran i usavršen stroj za proizvodnju delikatesnih proizvoda KS B22 koncepcijom kombinira faze: predusitnjavanja, miješanja, homogeniziranja i emulgiranja pri pripremi proizvoda. Operacije pripreme proizvoda se mogu izvoditi i u vakuumu, a tijekom priprave masa se može grijati ili hladiti. SVE U JEDNOM STROJU

Pogodan je za proizvodnju majoneza, umaka za gotova jela, paštete, surimi, svih vrsta emulzija i slično u pogonima srednjeg do većeg kapaciteta.

Prednosti ovog stroja su:

  • Kompaktan i ergonomski dizajn što osigurava uštedu u prostoru
  • Izvrstan odnos cijene i funkcionalnosti
  • Cjelokupna priprema proizvoda u jednom stroju
  • Široko polje primjene u prehrambenoj industriji

Vertikalni homogenizator opremljen je s motorom i nožem za predusitnjavanje i homogeniziranje mase koji osigurava brzo homogeniziranje komponenti. Poklopac homogenizatora je opremljen s centralnim mješačem te dodatnim mješačima koji uklanjaju proizvod sa stranica homogenizatora.

Konusni dio homogenizatora je povezan s pumpom za proizvod koja služi za recirkuaciju i ispuštanje proizvoda. Tijekom recirkulacije ili trekom pražnjeja proizvod prolazi preko KS uređaja za fino usitnjavanje, homogeniziranje i emulgiranje koji se sastoji od jednog noža i ploče s veličinom otvora različitog za proizvode različite granulacije i konzistencije.

Pri pripremi proizvoda koja traži grijanje, kuhanje i sl. moguće je koristiti dva sistema grijanja: grijanje direktnim injektiranjem pare ili grijanje medijem koji struji kroz dvostruki plašt homogenizatora. Sistem dvostrukog plašta koristi se i pri pripremi proizvoda kada je potrebno hlađenje tijekom procesa. Sirovina se dozira u stroj pomoću dizalice za standardna kolica 200 l, vakuum usisa ili doziranjem pumpom.